tel +48 691 460 136 

mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jakie folie można stosować w branży spożywczej?

W branży spożywczej mogą być wykorzystywane folie polietylenowe, ponieważ są bezpieczne do przechowywania żywności i umożliwiają wykonywanie nadruku na opakowaniu. Dzięki elastyczności, wytrzymałości i odporności na niskie temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne.

Jakie folie można stosować w branży spożywczej?

Worki LDPE stosowane są w różnych gałęziach przemysłu, m.in. spożywczej. Firma ZGRZEWANIE Z FOLII MAGDALENA OSUCH produkuje folie polietylenowe, które są wytrzymałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne. Produkty przeznaczone do kontaktu z żywnością są tanie, szczelne, bardzo wytrzymałe i odporne na niskie temperatury, a dodatkowo, sprawdzają się nawet trudnych warunkach. Opakowania i worki zabezpieczają artykuły przed zabrudzeniem. Folia nie przepuszcza wilgoci, dzięki czemu artykuły spożywcze zachowują świeżość przez długi czas. Mogą służyć również do transportu i magazynowania towarów. Poza tym są estetyczne, co sprzyja zainteresowaniu klientów zakupem gotowych produktów.

mięso w folii

Jakie cechy ma polietylen?

Polietylen jest tworzywem sztucznym, charakteryzującym się elastycznością i odpornością na niską temperaturę i działanie roztworów kwasów. Jest wykorzystywany do produkcji folii spożywczej i gastronomicznej, ponieważ nie zawiera szkodliwych składników. Dzięki temu, że jest przezroczysty, pozwala sprawdzić zawartość opakowania. Zabezpiecza artykuły przed zabrudzeniem. Folia polietylenowa o odpowiedniej gęstości jest odporna na rozdarcia i przecięcia i rozdarcia. Tworzywo jest wytrzymałe i elastyczne, co ułatwia stosowanie nadruków. Każdy produkt trafiający na półkę sklepową musi być dokładnie opisany, co jest w zasadzie logiczne. Wytwórcy starają się, by ich towary miały ładną grafikę, a przy tym czytelną, co ma zachęcać klientów do zakupu. Oczywiście producenci muszą zamieszczać również: składniki, wartości odżywcze, wagę netto, datę przydatności do spożycia, kod kreskowy itd.